Ledenvoordelen Website

  • Toegang tot online artikelen met nuttige informatie
  • Mogelijkheid om een online formulier in te dienen om een counselor te vragen contact met je op te nemen
  • Onderwerpen over het beroepsleven, welzijn, ouderschap, management…

Customer Hub

  • Geautomatiseerde headcount updates in UCMS
  • Facturatie op basis van de actieve populaties onder uw account
  • Toegang tot rapportage met inzichten in trends, moeilijkheden en gebruik

Local Service Partners

Local Service Partners zijn onafhankelijke EAP’s waarmee de WPO strategische relaties heeft aangeknoopt voor de levering van wereldwijde EAP-diensten in overeenstemming met de WPO-modellen, -processen en -kwaliteitsnormen.

Welzijn op het werk bij Volvo

Kom naar Well@Work voor meer informatie

Wij bieden uitgebreide welzijnsondersteuning voor uw organisatie

Emotionele ondersteuning

Onze psychologische ondersteuning en crisisinterventie bij incidenten maken een sterk Employee Assistance Programma nog beter en voorziet 24/7 ondersteuning aan werknemers en hun gezinnen overal ter wereld.

Beschikbare diensten
Fysieke ondersteuning

Individuele wellness coaching rond gewichtscontrole, stoppen met roken, fysieke training, voedingsadvies en stressbeheersing biedt ondersteuning aan werknemers en helpt hen om een gezonder leven te leiden.

Beschikbare diensten
Praktische ondersteuning

Gekwalificeerde consultants bieden werknemers informatie en hulpbronnen om de uitdagingen van het leven het hoofd te bieden en om op een efficiënte manier hun job uit te voeren.

Beschikbare diensten
Organisatorische effectiviteit

Uniek aan Workplace Options is het feit dat we psychologen, therapeuten, coaches en work-life consultants ter beschikking hebben die klaarstaan om een uitstekende ondersteuning aan uw werknemers te bieden.

Beschikbare diensten
Individuele effectiviteit

Workplace Options reikt u de bouwstenen aan om de gezondheid, de betrokkenheid en het hele welzijn van uw werknemers te verbeteren.

Beschikbare diensten
Digitale oplossingen

Onze digitale oplossingen zijn gebaseerd op geïntegreerde tools op basis van menselijke en digitale interactie om een continuüm van zorg aan te bieden en mensen te ondersteunen in hun zoektocht naar welzijn.

Beschikbare diensten
Casemanagement en reporting

Toegang tot een interactieve live rapport met benchmarks uit de sector, die klanten kunnen gebruiken om inzicht te krijgen in het welzijn van hun werknemers.

Beschikbare diensten

Globaal bereik

50+
Wereldwijde kantoren en servicecentra
83M+
Medewerkers die wij bedienen
200+
Landen en gebieden die we bestrijken
113K+
Organisaties die we ondersteunen
57%
Fortune 500-bedrijven die we helpen
100+
Talen
40+
Jaar in bedrijf
83K+
Gecertificeerde aanbieders
98%
Leden die vinden dat onze diensten hen hebben geholpen

Wij helpen mensen

Wij zijn 's werelds grootste particuliere en onafhankelijke leverancier van geïntegreerde welzijnsoplossingen voor werknemers. Dat geeft ons de vrijheid om sneller te reageren en nieuwe welzijnsprogramma's en -technologieën voor werknemers te ontwikkelen.

In het nieuws

Onze lidmaatschappen en accreditaties

Casus

Pathways

Een recente weduwe belde op zoek naar hulp bij het verwerken van het onverwachte verlies van haar man. Ze vertelde dat ze werd overspoeld door eenzaamheid en verdriet, vooral tijdens de weekenden. Ze huilde vaak en had activiteiten vermeden waar ze ooit van had genoten.…
Casus

Casus

Student Assist

Een student vroeg hulp, omdat hij de toegenomen studiedruk niet meer met zijn verantwoordelijkheden op het werk kon verzoenen. Hij maakte zich ook zorgen over zijn relatie met zijn directe supervisor. Hoewel hij in zijn laatste jaar zat, overwoog hij zijn studie stop te zetten.…
Casus

Casus

In My Hands

Een 42-jarige getrouwde vrouw die samenwoont met haar echtgenoot en vier kinderen, belde aan en verklaarde dat ze zich erg gestrest voelde op het werk en dat ze steeds angstiger werd. Ze vertelde dat ze voor een lokale overheidsorganisatie werkte en dat haar werkdruk ondraaglijk…
Casus

Casus

Gezondheidsonderzoeken

Een wereldwijd bedrijf werkte samen met Workplace Options om zijn jaarlijkse gezondheidsscreening op locatie uit te voeren. Elke medewerker die deelnam, ontving een geïndividualiseerd rapport met de screeningresultaten. Daarnaast ontving het bedrijf een geaggregeerd rapport. Uit het geaggregeerde rapport bleek dat 74,8% van de werknemers…
Casus

Casus

Answer 24

Een druk callcenter, dat 24/7 emotionele ondersteuning biedt, werkt samen met Workplace Options voor hulp bij overlopende oproepen. Wanneer hun callcenter de maximale capaciteit bereikt, worden oproepen in hun wachtrij automatisch doorgeschakeld naar clinici van Workplace Options , die namens de klant live ondersteuning bieden.…
Casus

* Het verhaal hierboven is gebaseerd op waargebeurde feiten, maar details zijn veranderd of weggelaten om de anonimiteit van de persoon die ondersteuning ontvangt te beschermen.

Klaar om een gesprek te beginnen

Ons team van experts kan u helpen bij het op maat maken en leveren van een welzijnsoplossing voor uw organisatie, zowel lokaal als wereldwijd. Ongeacht de grootte, reikwijdte of markt die u bedient, wij zijn er voor u.