Ledenvoordelen Website

 • Toegang tot online artikelen met nuttige informatie
 • Mogelijkheid om een online formulier in te dienen om een counselor te vragen contact met je op te nemen
 • Onderwerpen over het beroepsleven, welzijn, ouderschap, management…

Customer Hub

 • Geautomatiseerde headcount updates in UCMS
 • Facturatie op basis van de actieve populaties onder uw account
 • Toegang tot rapportage met inzichten in trends, moeilijkheden en gebruik

Local Service Partners

Local Service Partners zijn onafhankelijke EAP’s waarmee de WPO strategische relaties heeft aangeknoopt voor de levering van wereldwijde EAP-diensten in overeenstemming met de WPO-modellen, -processen en -kwaliteitsnormen.

 • 18 februari 2022
 • 5 min

Werkstress en absenteïsme bij de belangrijkste resultaten van de welzijnsstudie van Workplace Options

Marsha Fisher

 • marsha.fisher@workplaceoptions.com
 • 800.699.8011 x 71428

Workplace Options (WPO), een wereldwijde aanbieder van geïntegreerde oplossingen voor het welbevinden van medewerkers, heeft vandaag de belangrijkste resultaten van zijn welzijnsonderzoek bekendgemaakt.

De studie met 24.000 deelnemers liep over een periode van drie maanden en focuste op psychologische problemen bij medewerkers. De resultaten maken deel uit van een initiatief dat WPO elk kwartaal zal delen om wereldwijde trends op het gebied van welzijn op de werkplek in kaart te brengen.

Uit de resultaten van de studie blijkt dat 32% van de medewerkers die op zoek naar emotionele steun contact opnamen met de dienstencentra problemen had op het werk. De top drie bestond uit stress op het werk (45%), conflicten/spanning (24%) en prestatieproblemen (16%).

“We zijn van mening dat CEO’s en andere bedrijfsleiders dankzij deze gegevens de problemen waarmee hun medewerkers te maken hebben beter zullen kunnen begrijpen en relevantere oplossingen zullen kunnen implementeren”, zegt Alan King, President en CEO van WPO. “Uit onze studie blijkt duidelijk dat er meer aandacht moet worden besteed aan stress en conflicten op het werk.”

Volgens dr. Kenette Harris, Vice President Clinical Crisis & Specialty Services bij WPO, kunnen mensen die problemen of conflicten op het werk ervaren lichamelijke en emotionele symptomen hebben die hun werkprestaties beïnvloeden.

“Maagproblemen, vermoeidheid en hoofdpijn zijn courante lichamelijke symptomen van stress, terwijl prikkelbaarheid, angst en apathie emotionele reacties zijn die vaak voorkomen”, zei dr. Harris. “Op lange termijn kan onbeheerde stress bijdragen tot een aantal gezondheidsproblemen, bijvoorbeeld hart- en vaatziekten, angst en depressie.”

Uit de studie bleek dat stress (55%) het vaakst werd gemeld als emotioneel symptoom, gevolgd door angst/paniek (19%).

Werkgevers maken zich zorgen om de lagere productiviteit en het hogere absenteïsme die vaak gepaard gaan met stress en conflicten op het werk, zeker in landen die momenteel kampen met personeelstekorten in de nasleep van COVID-19. Uit de studie van WPO naar welzijn op het werk bleek dat een op de drie medewerkers die problemen op het werk meldden als gevolg daarvan ten minste één dag werk miste. Gemiddeld werden 18 werkdagen gemist.

Volgens het rapport van WPO krijgen de volgende landen het meest te maken met absenteïsme wegens problemen op het werk:

 1. Verenigd Koninkrijk: 47%
 2. Frankrijk: 15%
 3. Verenigde Staten: 10%

WPO biedt verschillende diensten aan om medewerkers te helpen omgaan met werkstress, waaronder counseling en mindfulnesstraining. Eerder dit jaar lanceerde WPO Revive, een programma voor de ondersteuning van medewerkers met een (dreigende) burn-out.

WPO heeft als wereldwijde dienstverlener de gegevens van zijn dienstencentra benut om een gesofisticeerd, interactief dashboard met realtime rapportage te creëren, dat speciaal werd ontwikkeld zodat klanten de gegevens kunnen analyseren en gebruiken om hun welzijnsprogramma’s optimaal te maken.

Middelen voor welzijn op het werk

Verken, leer en betrek onze bibliotheek met rapporten en inzichten over trends in de welzijnssector.