Your Member Benefits Website features include:

  • Access to online articles with helpful information
  • Ability to submit an online form asking a counselor to contact you
  • Topics covering working life, wellness, parenting, management, etc.

Your Customer Hub features include:

  • Automated headcount updates in UCMS
  • Invoicing reflective of the active populations under your account
  • Access reporting with case trends, disruptive issues, utilisation

Local Service Partners

Local Service Partners are independent EAPs with which WPO has established strategic relationships for the delivery of global EAP services in alignment with the WPO models, processes and quality standards.

  • 26 March 2022
  • 2 years

Ваш сімейний план комунікування в надзвичайній ситуації

U.S. Federal Emergency Management Agency

Комунікаційні мережі, як-от мобільні телефони й комп’ютери, можуть бути ненадійними під час кризи, оскільки можливі перебої в подачі електроенергії. Переконайтеся, що всі члени вашої сім’ї, зокрема й діти, люди з інвалідністю чи особливими потребами, а також сторонні доглядальники, знають, як зв’язатися одне з одним і де зустрітися в разі надзвичайної ситуації.

Найкраще — це текстові повідомлення! Якщо ви використовуєте мобільний телефон, текстове повідомлення може бути доставлено навіть тоді, коли неможливо здійснити дзвінок. Адже для текстового повідомлення потребується набагато менша пропускна здатність, ніж для телефонного дзвінка. Текстові повідомлення також мають здатність зберігатися та надсилатися автоматично, щойно з’явиться така можливість.

Плани дій у надзвичайних ситуаціях для шкіл, дитсадків, доглядальників і на робочих місцях

Дізнайтеся розміщення всіх планів дій у надзвичайних ситуаціях для кожного об’єкта, а також вивчіть способи отримання інформації. Обговоріть ці плани з дітьми й повідомте їм, хто їх може забрати в разі надзвичайної ситуації. Переконайтеся, що всі члени вашої сім’ї, в яких є телефони, мають увімкнені сповіщення та попередження зі школи, роботи чи від органів місцевої влади. Щодо дітей, які не мають телефонів, переконайтеся, що вони знають, як виконувати інструкції, надані відповідальним дорослим, як-от учителем чи директором школи.

Зв’язок з особою, яка перебуває за межами вашого міста/громади

Визначте особу, яка перебуває за межами вашої громади, міста чи країни, яка б виступала центральним контактом для зв’язку між усіма членами вашої сім’ї. У разі стихійного лиха вам, можливо, легше буде зробити міжміський телефонний дзвінок, ніж дзвонити в межах свого міста, оскільки місцеві телефонні лінії можуть бути перевантажені.

Екстрені місця для зустрічей

Визначте безпечні й знайомі місця, де б члени вашої сім’ї могли зустрітися чи знайти прихисток. Переконайтеся, що ці місця доступні для всіх членів сім’ї з інвалідністю чи особливими потребами. Якщо у вас є домашні чи службові тварини, знайдіть місце, яке б підходило й для тварин. Розгляньте такі місця:

  • Усередині: Якщо ви не можете з будь-яких причини покинути свою зону перебування, переконайтеся, що всі знають, куди йти для захисту. Це може бути невелике внутрішнє приміщення без вікон або безпечний притулок.
  • У вашій околиці: Чи є у вашій околиці місце, де б ваші члени сім’ї могли зустрітися в разі надзвичайної ситуації та потреби залишити дім?
  • За межами вашої околиці: Чи існує місце, де б ваші члени сім’ї могли зустрітися в разі стихійного лиха, коли вас немає вдома й ви не можете дістатися додому? Це може бути бібліотека, громадський центр, храм чи дім друга.
  • За межами вашого міста: Місце зустрічі за межами вашого міста допоможе вам зустрітися з членами сім’ї в разі стихійного лиха, якщо ви не можете дістатися додому чи в місце зустрічі за межами вашої околиці, або ж коли ваша сім’я не разом, а вашу громаду наказано евакуювати із зони. Таким місцем зустрічі може стати дім ваших родичів чи друзів. Переконайтеся, що всі знають адресу місця зустрічі, а також обговоріть способи, як туди дістатися.

Інші важливі номери й інформація

Вам також слід записати номери екстрених служб, комунальних служб, постачальників послуг, медичних закладів, ветеринарів, страхових компаній та інших служб.

Важливі поради щодо комунікування в разі стихійного лиха

  • Зробіть копії вашого сімейного плану комунікування в надзвичайній ситуації для кожного члена сім’ї, переконавшись, що вони носитимуть його із собою в сумці, рюкзаку, сумочці чи гаманці. Уведіть всі контактні дані членів сім’ї та особи, з якою слід зв’язуватися в разі надзвичайної ситуації, у мобільні телефони й пристрої членів сім’ї. Переконайтеся, що всі члени вашої сім’ї та контактна особа, яка перебуває за межами вашого міста, знають, як надсилати текстові повідомлення на мобільному телефоні чи пристрої, або ж знають альтернативні способи комунікації.
  • Використовуючи мобільний телефон, найкращим буде надсилання текстових повідомлень. Робіть лише короткі телефонні дзвінки й передавайте тільки важливу інформацію персоналу екстрених служб, родичам чи членам сім’ї. Це зведе до мінімуму перевантаження мережі, звільнить місце в мережі для аварійного зв’язку й зекономить заряд акумулятора. Зачекайте 10 секунд, перш ніж повторно набрати номер. Якщо ви повторно наберете номер занадто швидко, дані, що надходять із телефона на мобільні сайти, не матимуть достатньо часу для очищення, перш ніж ви повторно відправите ті самі дані. Це призводить до перевантаження мережі.
  • Економте заряд акумулятора на вашому мобільному телефоні, зменшивши яскравість екрана, перемкнувши телефон у режим без зв’язку й закривши додатки, якими ви не користуєтеся. Обмежте перегляд відео й час, проведений за відеоіграми, щоб зменшити перевантаження мережі.
  • Тримайте заряджені акумулятори, автомобільний зарядний пристрій та сонячний зарядний пристрій для резервного живлення вашого мобільного телефона, телетайпів (TTY), телефонів із підсилювачем звуку чи телефонів із субтитрами. Заряджаючи телефон в автомобілі, переконайтеся, що автомобіль перебуває в добре провітрюваній зоні (наприклад, не в закритому гаражі), щоб уникнути небезпечного для життя отруєння чадним газом.
  • Не пишіть і не читайте за кермом автомобіля, а також не здійснюйте телефонних дзвінків без функції «вільні руки».
  • Подумайте про збереження домашнього стаціонарного й аналогового телефона (з резервним акумулятором, якщо він має бездротовий приймач), який можна використовувати, коли послуга мобільного зв’язку буде недоступна. Особи з вадами слуху чи мовлення, які користуються пристроями й послугами, що залежать від цифрових технологій (наприклад, послуга відеоретрансляції [VRS], ретрансляція інтернет-протоколу [IP] або субтитрування), повинні мати аналоговий телефон (наприклад, телетайп, телефон із підсилювачем звуку або із субтитрами) із резервним акумулятором на випадок, якщо Інтернет або мобільний зв’язок буде недоступним.
  • Якщо у вас є стаціонарний телефон із функцією переадресації, і вам потрібно евакуюватися, переадресуйте свій домашній номер телефону на номер мобільного телефону. Використовуйте Інтернет для комунікування через електронну пошту, Twitter, Facebook й інші соціальні мережі. Ці канали зв’язку дають змогу швидко ділитися інформацією з великою кількістю людей або дізнатися, чи все гаразд із вашими рідними. Інтернет також можна використовувати для телефонних дзвінків через протокол VoIP. Особи з вадами слуху чи мовлення можуть здійснювати дзвінки через ретрансляцію інтернет-протоколу [IP]. Якщо у вас немає мобільного телефона, скористайтеся передплаченим телефоном у разі потреби під час або після катастрофи.
  • Якщо ви мешкаєте в зоні, де працюють таксофони, скористайтеся ними в разі доступності. Такі лінії можуть бути менш перевантажені, оскільки ці телефони не залежать від електроенергії чи мобільних мереж. У деяких громадських місцях ви можете знайти телетайп, яким можуть скористатися особи з вадами слуху чи мовлення.

Федеральне агентство з надзвичайних ситуацій США (U.S. Federal Emergency Management Agency – FEMA), Ready.gov. (липень 2018 р.). Створення сімейного плану комунікування в надзвичайній ситуації [Create your family emergency communication plan] [Номер публ. FEMA P-1094, стор. 3–5] (B. Schuette, Ред.). Отримано 26 січня 2022 р. з https://www.ready.gov

Відмова від відповідальності: Цей документ призначений лише для загальної інформації. Він не надає читачу конкретних вказівок, порад чи рекомендацій. Ви можете звернутися до відповідного фахівця щодо питань, які стосуються вашої конкретної ситуації.

 

Related Posts

Wellbeing at Work Resources

Explore, educate and engage with our library of reports and insights on wellbeing industry trends.