Your Member Benefits Website features include:

  • Access to online articles with helpful information
  • Ability to submit an online form asking a counselor to contact you
  • Topics covering working life, wellness, parenting, management, etc.

Your Customer Hub features include:

  • Automated headcount updates in UCMS
  • Invoicing reflective of the active populations under your account
  • Access reporting with case trends, disruptive issues, utilisation

Local Service Partners

Local Service Partners are independent EAPs with which WPO has established strategic relationships for the delivery of global EAP services in alignment with the WPO models, processes and quality standards.

  • 16 March 2022
  • 2 years

Урегулювання політичного конфлікту на роботі

Hal Morgan

У часи політичних конфліктів у межах країни або політичних чи збройних конфліктів між країнами розпал емоцій та розбіжності думок можуть призвести до особистих конфліктів на роботі. Деякі конфлікти чи суперечки на роботі можуть бути продуктивними; вони свідчать про те, що до всіх думок дослухаються задля прийняття зважених рішень. Інші ж конфлікти між колегами на роботі можуть спричиняти токсичне середовище, яке може переростати в харасмент або цькування. Політичні конфлікти на роботі, найімовірніше, призведуть до розколу, а не до об’єднання та взаєморозуміння між колегами.

Урегулювання політичного конфлікту на роботі — поради для співробітників

Дотримуйтеся правил свого роботодавця щодо вираження політичних думок і діяльності:

  • Не беріть участі в політичних дискусіях на роботі, якщо немає можливості вести цивілізовану, ввічливу бесіду:
    • Не розпочинайте й не встрявайте в політичну дискусію, якщо ви не готові вислухати різні погляди й переглянути власні позиції.
    • Метою для обидвох сторін є зрозуміти своїх колег і навчитися чогось у них, а не суперечити їм чи змінювати їхні погляди.
  • Якщо політична дискусія стає надто емоційною і люди засмучуються, припиніть такі розмови або запропонуйте продовжити пізніше, коли емоції вщухнуть.
  • Ніколи не припускайте, що інша особа матиме такі самі чи інші політичні погляди, що й у вас, на основі зовнішності, як-от національності, етнічної приналежності, віку, статі чи інших характеристик.
  • Не звинувачуйте колегу в діях уряду чи політичного лідера. Ставтеся до всіх своїх колег на роботі цивілізовано й ввічливо.
  • Зважте на те, як ваша розмова може вплинути на людей, що перебувають поблизу, навіть якщо вони не беруть участі в ній. Можливо, вони образяться чи відчують приниження через те, що сказали ви або ваші колеги?
  • Якщо ви ображені чи стурбовані політичними розмовами на роботі або якщо такі розмови впливають на вашу продуктивність на роботі, зверніться до свого керівника чи представника відділу кадрів по допомогу.

Урегулювання політичного конфлікту на роботі — поради для керівників

Насамперед, дотримуйтеся правил свого роботодавця та інструкцій відділу кадрів. Окрім того, ось декілька порад, які варто запам’ятати:

  • Застосовуйте правила послідовно. Якщо ви обмежуєте висловлювання поглядів з одного боку політичного спектру, застосовуйте те саме обмеження щодо висловлювання поглядів з іншого боку.
  • Подавайте приклад. Подавайте приклад цивілізованості й ввічливості. Уникайте політичних розмов зі своїми підлеглими. Ви маєте владу як керівник. Ваші погляди можуть сприйматися як тиск на співробітників або позиція, яку займає ваш роботодавець. Демонструйте, як вести бесіду, будучи відкритим і проявляючи самокритику й бажання зрозуміти точку зору іншої людини, коли це доречно й корисно. Не жартуйте на спірні теми.
  • Стежте за політичними дискусіями й втручайтеся в них, перш ніж емоції візьмуть верх. Спокійні, обдумані й ввічливі дискусії на будь-які теми загалом не становлять проблеми на роботі, якщо вони не перешкоджають продуктивності. Гнівні, емоційні й неввічливі дискусії, а також однобічні різкі висловлювання є проблемою. Вони можуть завдавати тривалої шкоди робочим взаємовідносинам і командній продуктивності. Вам потрібно втрутитися, перш ніж дискусія переросте до такого рівня ворожості.
  • Стежте за розмовою чи поведінкою, що переростає в харасмент або цькування. Це може бути й нав’язування співробітником політичної дискусії колезі, який(-а) не бажає брати участь у ній. Це може бути співробітник, який продовжує розмову попри те, що вже ніхто не хоче брати в ній участь. Сюди безперечно належать ворожі й принизливі коментарі. Ви повинні втрутитися з різким застереженням або застосуванням дисциплінарних заходів у разі потреби. Ви повинні швидко реагувати на скарги співробітників щодо харасменту чи цькування. Зверніться до представника відділу кадрів, щоб зрозуміти вашу роль у врегулюванні таких ситуацій.
  • Проводьте приватні розмови зі своїми співробітниками. Покажіть, що вони не байдужі вам як особистості. Запитайте в них про їхню реакцію на політичні розбіжності в команді. Навчіть їх, як зробити складні розмови більш продуктивними та як припинити небажані бесіди. Реагуйте миттєво на будь-які скарги щодо залякування, цькування чи харасменту.
  • Вирішуйте проблеми з продуктивністю. Якщо політичні дискусії на роботі забирають робочий час або зменшують ефективність, займіться вирішенням проблеми з продуктивністю. Ваші співробітники отримують гроші за свою роботу, задоволення потреб клієнтів і досягнення цілей щодо продуктивності. Якщо політичні переконання та поведінка людини перешкоджають її роботі, вам потрібно вирішувати це питання як проблему з продуктивністю. Навіть якщо людина добре виконує свою роботу, але її дії і висловлювання шкодять моральному духу й роботі інших, вони спричиняють проблеми з продуктивністю, які вам потрібно вирішувати.
  • Зверніться по допомогу. Якщо ви не впевнені, як вирішувати політичну напругу й конфлікт у команді, зверніться за порадою до інших керівників, відділу кадрів або до вашої програми підтримки співробітників. Якщо ви хвилюєтеся через харасмент і цькування у вашій команді, негайно зверніться за порадою до відділу кадрів.

Морган, H. (Перевірено 7 березня 2022 р.). Урегулювання політичного конфлікту на роботі [Handling political conflict at work] (Z. Meeker i B. Schuette, редактори). Лондон: Workplace Options.

Відмова від відповідальності: Цей документ призначений лише для загальної інформації. Він не надає читачу конкретних вказівок, порад чи рекомендацій. Ви можете звернутися до відповідного фахівця щодо питань, які стосуються вашої конкретної ситуації.

Related Posts

Wellbeing at Work Resources

Explore, educate and engage with our library of reports and insights on wellbeing industry trends.