Your Member Benefits Website features include:

  • Access to online articles with helpful information
  • Ability to submit an online form asking a counselor to contact you
  • Topics covering working life, wellness, parenting, management, etc.

Your Customer Hub features include:

  • Automated headcount updates in UCMS
  • Invoicing reflective of the active populations under your account
  • Access reporting with case trends, disruptive issues, utilisation

Local Service Partners

Local Service Partners are independent EAPs with which WPO has established strategic relationships for the delivery of global EAP services in alignment with the WPO models, processes and quality standards.

  • 16 March 2022
  • 2 years

Якщо ви хвилюєтеся за своїх рідних, які перебувають у зоні бойових дій

Hal Morgan

Якщо у вас є члени сім’ї, друзі, колеги або інші близькі, які перебувають у зоні бойових дій, хвилювання за їхню безпеку є нормальним явищем. Також природно зосереджуватися на тих близьких, які перебувають у зоні ризику. Однак ви, як схвильований член сім’ї чи друг, який намагається підтримувати зв’язок і допомагати на відстані, також маєте потреби. Важливо визнавати й задовольняти власні потреби, щоб ви могли й надалі надавати стабільну й, можливо, критично необхідну підтримку й допомогу.

Емоції, які ви відчуваєте в такій ситуації, можуть бути сильними, болісними й заплутаними. Ви можете відчувати

  • Глибокий сум через те, що ваші рідні страждають, а ваше улюблене місце зруйновано
  • Безпорадність, безсилля та непотрібність як віддалений спостерігач
  • Паніку й страх, коли чуєте погані новини або не можете зв’язатися зі своїми рідними
  • Злість на своїх рідних за те, що вони залишилися, коли могли поїхати, і водночас гордість за те, що вони там і можуть чимось допомогти

Ось декілька способів, як подбати про себе, щоб ви могли й надалі надавати цінну підтримку вашим рідним.

Залишайтеся на зв’язку.

Соціальна підтримка є надзвичайно важливою для збереження психічного здоров’я:

  • Підтримуйте зв’язок із рідними, які перебувають у зоні конфлікту або відчувають стрес через переїзд. Це дасть їм зрозуміти, що вони вам не байдужі.
  • За умови порушення звичних каналів спілкування знайдіть альтернативні способи. Іноді текстові повідомлення є найкращим варіантом, коли телефонний чи відеозв’язок є неможливим.
  • Підтримуйте власне коло соціальної підтримки. Проводьте час із людьми, яким ви не байдужі та які допоможуть вам позбутися відчуття тривоги.

Тверезо оцінюйте свої страхи.

Зрозумійте, що висвітлення подій у ЗМІ часто призводить до того, що світ здається більш небезпечним, ніж він є насправді. Так, зона бойових дій — це небезпечне місце, але не для всіх і не щодня. Більшість солдатів не зазнають шкоди в бою, а ризик для цивільних — ще менший. Коли ви бачите тривожні зображення в ЗМІ, пам’ятайте, що те, що ви бачите — це найдраматичніші події дня, а не те, що відбувається повсюди.

Обмежте отримання медійної інформації.

Залишайтеся в курсі новин, але обмежте їх вплив на вас, якщо вони викликають тривогу. Вимкніть сповіщення про новини або виберіть лише ті, які на вашу думку важливі. Виділіть конкретний час упродовж дня, щоб ознайомитися з найновішими подіями. Шукайте інформацію самостійно, звертаючись до надійних джерел; не дозволяйте потоку новин опанувати вас. Використовуйте переваги соціальних мереж: спілкування з іншими й отримання доступу до людей, які можуть бути свідками подій, що відбуваються. Остерігайтеся недоліків соціальних мереж: нефільтрованого поширення думок і неправдивої чи перекрученої інформації.

Підтримуйте звичний режим.

Дотримуйтеся щоденного й щотижневого режиму або виробіть новий, щоб призвичаїтися до змін у вашій діяльності (як-от спілкування з людьми в різних часових поясах). Регулярне споживання їжі, сон, фізичні вправи й перерви на відпочинок забезпечують комфорт і відчуття стабільності. Звичний режим є таким собі емоційним якорем у часи нестабільності й невизначеності.

Виділіть час на себе.

Відчуття провини — що ви в безпеці на відміну від ваших рідних — може заставити вас відмовляти собі в певних радощах у житті. Це не допоможе ні вашим рідним, ні вам. Відволічіться від хвилювань, виділивши час на себе й відпочинок. Ви отримаєте заряд енергії та очистите свій розум. Ви станете ефективнішими у вашій підтримці й, можливо, придумаєте нові способи, як допомогти.

Подбайте про своє здоров’я.

  • Споживайте здорову, свіжу й неперероблену їжу. Харчуйтеся регулярно.
  • Підтримуйте здоровий сон. Якщо ви прокидаєтеся вночі для спілкування з людьми в різних часових поясах, спробуйте пристосувати свій графік так, щоб знайти час для пізнього пробудження чи сну.
  • Будьте фізично активними. Відвідуйте спортзал або курси з йоги. Виходьте на прогулянку чи пробіжку. Будь-яка фізична активність, навіть протягом кількох хвилин, може зняти стрес і допоможе залишатися здоровими.
  • Уникайте нездорових звичок, як-от заїдання стресу або ж вживання наркотичних речовин, тютюну чи алкоголю.

Знаходьте способи діяти позитивно.

  • Знаходьте способи, як допомогти друзям чи рідним, які перебувають у зоні конфлікту, навіть якщо ці дії виглядають незначними й недостатніми. Слухайте, коли вони розповідають про свій досвід. Надавайте емоційну підтримку, коли це корисно. Надайте матеріальну підтримку, якщо є така можливість.
  • Робіть свій внесок у загальну справу з припинення конфлікту й допомоги людям, які постраждали від нього. Знаходьте організації, які пропонують рішення та допомагають людям, що потребують цього. Дізнайтеся, яка допомога може знадобитися цим організаціям. Грошові пожертви чи волонтерство для організацій допоможуть вам почуватися менш безпорадними й зробити вагомий внесок у загальну справу.
  • Поширюйте добро в щоденному житті, у своїх взаєминах із сусідами, колегами чи незнайомцями. Добрі вчинки, які взагалі не пов’язані з віддаленим конфліктом, є ще одним способом діяти позитивно. Вони забезпечать вам відчуття більшого контролю у світі, де все, як здається, вийшло з-під контролю.

Зверніться по допомогу.

Якщо відчуття хвилювання та тривоги переповнюють вас, якщо у вас виникають такі симптоми, як безсоння, виснаження, емоційне заціпеніння, роздратованість чи сплески гніву, зверніться по допомогу до психотерапевта. Надмірний стрес може призвести до проблем із фізичним і психічним здоров’ям, які вирішуються шляхом усунення їх причин і вивчення способів управління емоціями й непродуктивними звичками мислення. Зверніться до своєї програми підтримки співробітників, щоб дізнатися, яка допомога вам доступна.

Морган, H. (28 лютого 2022 р.). Якщо ви хвилюєтеся за своїх рідних, які перебувають у зоні бойових дій [When you’re concerned about loved ones in an area of armed conflict] (Z. Meeker i B. Schuette, редактори). Лондон: Workplace Options.

Відмова від відповідальності: Цей документ призначений лише для загальної інформації. Він не надає читачу конкретних вказівок, порад чи рекомендацій. Ви можете звернутися до відповідного фахівця щодо питань, які стосуються вашої конкретної ситуації.

Related Posts

Wellbeing at Work Resources

Explore, educate and engage with our library of reports and insights on wellbeing industry trends.