Your Member Benefits Website features include:

 • Access to online articles with helpful information
 • Ability to submit an online form asking a counselor to contact you
 • Topics covering working life, wellness, parenting, management, etc.

Your Customer Hub features include:

 • Automated headcount updates in UCMS
 • Invoicing reflective of the active populations under your account
 • Access reporting with case trends, disruptive issues, utilisation

Local Service Partners

Local Service Partners are independent EAPs with which WPO has established strategic relationships for the delivery of global EAP services in alignment with the WPO models, processes and quality standards.

 • 18 March 2022
 • 2 years

Cum să ajuți refugiații din Ucraina

Hal Morgan

Odată cu criza din Ucraina, un număr mare de persoane și-au părăsit sau își părăsesc casele din Ucraina pentru a se refugia în siguranță în alte țări. Cei mai mulți au ajuns sau încearcă să treacă în Polonia. De asemenea, un număr semnificativ se mută în Ungaria, Moldova, România, Slovacia și alte țări europene. Multe persoane din regiunile estice ale Ucrainei s-au mutat în Federația Rusă.

Potrivit Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite (UNHCR), agenția ONU pentru refugiați, un milion de refugiați au fugit din Ucraina în prima săptămână după invazia rusă, iar „situația pare că va deveni cea mai mare criză a refugiaților din Europa din acest secol“.

Țările vecine Ucrainei și-au păstrat granițele deschise pentru refugiați, iar mulți cetățeni din aceste țări fac tot ce pot pentru a-i ajuta pe cei care fug de conflict. Cu toate acestea, o mișcare de refugiați de o asemenea amploare necesită o mobilizare a eforturilor din partea oamenilor din întreaga lume, nu doar din țările vecine Ucrainei.

Modalități prin care puteți ajuta

Sprijinirea organizațiilor internaționale care oferă asistență directă refugiaților din Ucraina. Printre acestea se numără

Identificați asociațiile ucrainene din țara dumneavoastră care organizează acțiuni de sprijin pentru poporul ucrainean:

Aflați ce organizații și inițiative de reinstalare din țara dumneavoastră ajută refugiații din Ucraina. Întrebați de ce sprijin au nevoie aceste organizații sau inițiative, fie că este vorba de contribuții financiare, de servicii de voluntariat sau de locuințe pentru refugiați. Acestea ar putea avea nevoie de voluntari care să ajute cu

 • Ridicări de la frontieră sau de la aeroport
 • Oferirea de locuințe pe termen scurt și lung (dacă sunteți proprietar sau aveți spațiu în casa dumneavoastră)
 • Configurarea apartamentelor
 • Asistență pentru hrană
 • Tutoriat sau îndrumare
 • Coordonarea unei campanii de donații
 • Interpretare (dacă vorbiți ucraineană sau rusă)
 • Asistență juridică (dacă sunteți avocat)

Asigurarea de locuințe. Dacă sunteți proprietar sau aveți spațiu în casa dumneavoastră, luați în considerare posibilitatea de a oferi locuințe pe termen scurt sau lung refugiaților sosiți de curând:

Furnizarea de locuri de muncă. Dacă sunteți un angajator, luați în considerare posibilitatea de a oferi locuri de muncă refugiaților sosiți de curând.

Referință

Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite (UNHCR). (2022, 3 martie). Comentariu de presă: 1 milion de refugiați au fugit din Ucraina într-o săptămână [News comment: 1 million refugees have fled Ukraine in a week]. Recuperat 17 martie 2022 din https://www.unhcr.org

Morgan, H. (Revizuit 2022, 7 aprilie). Cum să ajuți refugiații din Ucraina [How to help refugees from Ukraine] (Z. Meeker & B. Schuette, editori). Londra: Workplace Options.

Renunțare de responsabilitate: Acest document este destinat exclusiv informării generale. Acesta nu oferă cititorului indicații, sfaturi sau recomandări specifice. Este posibil să doriți să contactați un profesionist adecvat pentru întrebări referitoare la situația dumneavoastră particulară.

Related Posts

Wellbeing at Work Resources

Explore, educate and engage with our library of reports and insights on wellbeing industry trends.