Ledenvoordelen Website

  • Toegang tot online artikelen met nuttige informatie
  • Mogelijkheid om een online formulier in te dienen om een counselor te vragen contact met je op te nemen
  • Onderwerpen over het beroepsleven, welzijn, ouderschap, management…

Customer Hub

  • Geautomatiseerde headcount updates in UCMS
  • Facturatie op basis van de actieve populaties onder uw account
  • Toegang tot rapportage met inzichten in trends, moeilijkheden en gebruik

Local Service Partners

Local Service Partners zijn onafhankelijke EAP’s waarmee de WPO strategische relaties heeft aangeknoopt voor de levering van wereldwijde EAP-diensten in overeenstemming met de WPO-modellen, -processen en -kwaliteitsnormen.

  • 27 april 2022
  • 2 jaar

Hoe het meten van stress op de werkplek leidt tot stressvermindering

ZigZag HR

Data vergroten de ROI van een Employee Assistance Programma (EAP)

Welzijn stond nog nooit zo hoog op de corporate agenda. Organisaties zijn vandaag vooral op zoek naar een betaalbare oplossing die die voor elke medewerker en leidinggevende concrete en relevante meerwaarde biedt, makkelijk geïmplementeerd kan worden, en past binnen het wettelijk verplichte preventiebeleid.

Anna Smets is Director Business Solutions bij Workplace Options (WPO), een van de leading organisaties die al meer dan 40 jaar bedrijven wereldwijd ondersteunt met Employee Assistance Programma’s voor alle medewerkers en hun gezinsleden: gekwalificeerde psychologen en coaches bieden 24/7/365 professionele en confidentiële ondersteuning voor meer mentaal, emotioneel, fysiek en praktisch welzijn.

Ze zit dagelijks aan tafel met HR Leiders, Total Rewards verantwoordelijken, Health & Safety experten en Board members, en deelt de resultaten van WPO’s Workplace Wellbeing Study, uitgevoerd in de laatste 9 maanden van 2021, bij meer dan 17.000 medewerkers van zowel kleine als Fortune-500 organisaties.

Hoewel de Workplace Stress Index tweejaarlijks openbaar wordt gemaakt, biedt WPO zijn klanten 24/7 toegang tot geanonimiseerde en geaggregeerde gegevens via een dashboard. Deze tool geeft klanten de mogelijkheid om noden van hun medewerkers te vergelijken met die van bedrijven van vergelijkbare grootte, industrieën en regio’s.

“Dit kan een enorme verandering betekenen voor organisaties die prioriteit willen geven aan het welzijn van hun medewerkers. Terwijl de anonimiteit van de medewerkers wordt beschermd, kan het dashboard, dat ook trends weergeeft met betrekking tot pesten en trauma’s, leiders in bijna realtime waarschuwen voor rode vlaggen binnen hun organisatie.”

De belangrijkste symptomen die medewerkers op zoek naar emotionele ondersteuning zelf rapporteerden waren op de eerste plaats stress (74%), gevolgd door angst (27%).  De Belgische cijfers zijn volledig in lijn met de gegevens die wereldwijd werden opgetekend.

De Workplace Stress Index speelt een belangrijke rol bij het helpen van werkgevers om potentiële gebieden voor een mentaal en fysiek gezondere werkplek te identificeren en aan te pakken.

Advies? Neem contact op met Anna Smets: anna.smets@workplaceoptions.com

Gerelateerde berichten

Middelen voor welzijn op het werk

Verken, leer en betrek onze bibliotheek met rapporten en inzichten over trends in de welzijnssector.